luni, 3 ianuarie 2011

Fii părinte pe o zi

Cel puţin un copil de vârstă preşcolară este abandonat în fiecare zi în Republica Moldova deşi, potrivit unui raport UNICEF, 9 din 10 copii abandonaţi au ambii părinţi în viaţă. Majoritatea copiilor plasaţi în aşa instituţii nu-şi găsesc niciodată părinţii.



Aceşti copii încep viaţa deja traumaţi, lipsiţi de dragostea părintească, lipsiţi de grija pe care o poartă cei dragi şi de o educaţie preşcolară . Deşi, cum se cuvine, autorităţile promit multe dar nu mai fac nimic, orfelinatele nu dispun de resurse necesare pentru a întreţine aceşti copilaşi.

Drag cititor!!
Hai să nu ne axăm pe cuvântul autorităţilor, care nu (mai) oferă speranţa.
Tu ai tot necesarul pentru a dărui un zîmbet , un moment de fericire şi poate vei rămîne o memorie pe viaţă.

Povestea e foarte simplă: 310 copii de la “Gimnaziul-internat pentru copii orfani şi rămaşi fără îngrijirea părinţilor” din Străşeni. Cel mai mic are 3 anişori, cel mai mare – clasa 9. Au nevoie de haine, cărţi, echipament sportiv, ciupici de cameră, în special pentru cei micuţi.Oameni buni, nimic nu este imposibil. Fiecare dintre noi avem hainuţe, fulare, cîteva cărţi, un 50 de lei. Vă aştept pe toţi la Shopping Malldova, etajul 3, Mini club RamZamZam. În fiecare zi, inclusiv în weekend, de la ora 10 la ora 22.00, puteţi să ne aduceţi donaţiile voastre. Ştiu şi cred că suntem mulţi!
 Orice lucru, oricât de banal ar fi, poate aduce fericire unui copil!




Surse foto: Alexandru Gurdila, Casele de copii cu dizabilităţi din Dubăsari şi Rîbniţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu